Creative Scholar &
Professional Intellectual

Kirjassa on glamouria!

Kirjani julkaisutilaisuus on takana! Eilinen tilaisuus tarjosi hienoja keskusteluja niin koronan historiallisesta merkityksestä, sen vaikutuksesta ajankohtaiseen päätöksentekoon kuin globaaleihin ulottuvuuksiin.

Lämmin kiitos keskusteluista Euroopan historian professori Laura Kolbelle, Alkuperäiskansatutkimuksen apulaisprofessori Pirjo-Kristiina Virtaselle sekä kansanedustaja-‘kummilapselleni’ Mikko Kinnuselle (kesk).

Tunnelman kruunasi taide – jota ilman emme tästä selviä! Suurkiitos musiikista jazz-pianist Riitta Paakki, valokuvataiteesta Uzi Caron sekä kirjani odottamattomimmasta promosta Red Nose Company!

Tekniikka toi striimiin ajoittaiset haasteensa – kuinkas muuten. Mutta kuitenkin tunnelma kuulemma välittyi kotikatsomoihin. Hieno ’uuden normaalin’ ulottuvuus tämäkin. Striimi edelleen katsottavissa täällä (Puheosuus alkaa noin kohdassa 30:00, tätä ennen mahdollisuus nauttia pianomusiikista).

Omana kokemuksenani tuoreena kirjailijana toteaisin: kirjassa on edelleen glamouria!

Tämä on ollut ilo ja asteen yllätyskin havaita. Vaikka julkaiseminen on tutkijan työn arkea, tiedemaailman ulkopuolisten silmissä ’oikea kirja’ näyttäytyy sittenkin merkittävämpänä, juhlallisempana.

Ehkä loogisesti näin. Onhan akateeminen teksti suunnattu muille tutkijoille. Kuitenkin kokemus on jo tässä kohtaa konkretisoinut, kuinka tärkeää tutkijoiden on välillä kirjoittaa suurelle yleisölle.

Lauran Kolben sanoja eiliseltä mukaillen: jos me tutkijat emme osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun, joku muu tekee sen!

Peliin itsensä joutuu laittamaan yleistajuisessa tekstissä toisella tavalla. Kirjoittaja ei voi piiloutua vertaisarvioinnin tai ammattijargonin taakse.

Palkinnoksi voi löytyä lukija, joka ei tavallisesti koskaan päätyisi akateemisen tekstin äärelle. Tätä toivon myös oman kirjani kohdalla!

Odotan siis innolla moniäänisen yhteiskunnallisen keskustelun jatkumista – kiitos kaikille mukanaolosta!